Autozoekhulp
De expert in zoekopdrachten.

Hoe werkt het private lease pakket:

De kosten voor dit pakket zijn € 125,- 

Hiervoor krijgt u van ons een uitgebreid voorstel van 3 auto's.

Hoe gaan we te werk :

U geeft mij persoonlijk tijdens een afspraak, telefonisch of per mail het volgende door:

 • Het maximale lease bedrag per maand.
 • Welk type auto u zoekt.
 • Het huidige aantal schadevrije jaren.
 • Welke opties de auto moet hebben (bv. navigatie, airco enz.).
 • Hoeveel kilometers u per jaar gaat rijden.
 • Welke looptijd u in gedachten heeft.

Reiskosten boven de 25 km enkele reis á € 0.29,- cent per km.    


Onderstaand een overzicht van de voor en nadelen van Private Lease:

Leasen of Kopen :

Privé leasen is in een aantal gevallen een alternatief voor kopen. Koop je een nieuwe auto met geleend geld, dan hebben veel private leasebedrijven een betere deal. Heb je voldoende spaargeld? Dan ben je lang niet altijd goedkoper uit. Let wel goed op de nadelen van een lease-auto, bijvoorbeeld de invloed op een hypotheek en schadevrije jaren. Bedenk ook dat het voortijdig verbreken van het leasecontract een dure grap is. Het goedkoopst ben je nog altijd uit met een tweedehands auto. 

Voordelen private lease :

 • Inzicht in autokosten : Met private lease weet je beter wat je maandelijks kwijt bent aan autokosten.
 • Geen gedoe : Je hoeft je niet druk te maken over onverwachte garagerekeningen en het inruilen of verkopen van je auto.
 • Geen spaargeld nodig : Heb je geen spaargeld , maar wel een vast inkomen, en wil je een nieuwe auto rijden, dan kan private lease interessant zijn.
 • Vaak goedkoper dan kopen : Koop je met geleend geld, dan is private lease vaak goedkoper. Hoewel het voordeel beperkt is als je al veel schadevrije jaren hebt. In een enkel geval is private lease ook goedkoper dan een nieuwe auto kopen met eigen geld.
 • Senior vriendelijk : Oudere consumenten kunnen bij kredietverstrekkers geen of moeilijk geld lenen. Privé leasen is dan een optie. Let op! Bij ongeveer de helft van de private lease-aanbieders geldt een leeftijdsgrens, vaak tot 75 jaar. 

 Nadelen private lease :

 • Contractbreuk is kostbaar : Verandert je situatie - bijvoorbeeld door echtscheiding of ontslag - dan kom je meestal niet zonder gevolgen onder het leasecontract uit. Er zijn gelukkig wel steeds meer maatschappijen die een flexibel contract (clausule) aanbieden voor een bepaald bedrag per maand extra. Voordeel hiervan is dat je bij een wijziging in je privé situatie onder het contract uit kan komen.
 • Autorijden kan goedkoper : Private lease is niet de goedkoopste vorm van autorijden. Vind je een jonge auto niet belangrijk, dan is de goedkoopste optie een occasion die je zo ver mogelijk ‘oprijdt’. Ook met eigen geld een nieuwe auto aanschaffen blijkt soms goedkoper te zijn.
 • Private lease beperkt hypotheek : Private lease als u nog een hypotheek wilt afsluiten is een slecht idee. De bank brengt namelijk 65% van het maandelijkse leasebedrag in mindering op de maximale maandelijkse woonlasten. Dat geldt overigens ook als je een lening afsluit voor een auto.
 • Duur bij weinig gebruik : Voor automobilisten die maar weinig rijden, is een auto leasen minder interessant. Ook als je de auto even niet of minder gebruikt, lopen de vaste lasten door bij een lease-auto. De meeste leasebedrijven gaan uit van een jaarlijks minimum van 10.000 of 12.000 kilometer. Je krijgt meestal geen vergoeding voor niet gereden kilometers. Er zijn echter ook leasebedrijven waar je al vanaf 5.000 km een auto kunt leasen.
 • Duur bij maximale no-claim korting : Heb je de maximale no-claim korting op je autoverzekering. Dan ben je niet altijd goedkoper uit met private lease. Zeker niet als je de auto zelf wil samenstellen. Het wordt nog nadeliger als je maar tijdelijk wilt leasen. Na drie jaar ben je de oude opgebouwde no-claimkorting kwijt. Koop je dan weer een auto dan moet je het doen met de schadevrije jaren tijdens de leaseperiode.

 Bron : Consumentenbond.